Din samarbeidspartner innen elektronikk i kjøretøy

 

TILBUD: KLIKK HER! BILDIAGNOSEVERKTØY FRA


autocom2

Uthenting og analyse av hendelsesdata etter kollisjon med kjøretøy

 

CDRlogo2

 

Bosch Crash Data Retrieval System (CDR) er et verktøy som lar etterforskere undersøke et kjøretøy for sentrale øyeblikksdata fra en ulykke. Dette er data som er lagret i kjøretøyets kollisjonsstyreenhet og som kan gi bedre grunnlag for å avgjøre hendelsesforløpet i en ulykke. 

Kollisjonsstyreenheten lagrer data før og under en ulykke ved hjelp av Event Data Recorders (EDR), noe som allerede er integrert i de fleste moderne kjøretøy. EDR er en enhet eller en funksjon i kjøretøyet som lagrer kjøretøyets dynamiske data over tid i en periode like før og under en kollisjon. Kjøretøyets hastighet, gass- og bremsepedalenes posisjoner, rattvinkel og status på kollisjonsputer er typiske eksempler på data som kan bli lagret. Hensikten med lagring av disse dataene er for senere uthenting i forbindelse med ulykkesgranskning etter kollisjon. CDR er et verktøy som legger til rette for uthenting av disse dataene.

 

simcoimgfile 4
Bilde - Kollisjonsstyreenhet med tilhørende kraftsensorer

 

Fordelene med integrering av EDR ble forsket på i en rapport utarbeidet av Transport Research Laboratory for EU Kommisjonen i 2014 og en konklusjon sier følgene:

«EDR data provides accurate and reliable information on the timing, chronology and actions taken in the pre-crash phase. This provides hard data where there are currently only estimates, and means that accident reconstructions and research can utilise this higher quality information to make better, more robust conclusions» (Hynd & McCarthy, 2014).

 

simcoimgfile 3

 

Integrering av EDR i lette kjøretøy slik at det er tilrettelagt for uthenting av kollisjonsdata har vært påbudt siden 2001 av Amerikanske føderale lover i USA. Det har derfor en stor pålitelighet som er bevist gjennom utallige prøver, forskning og rettsaker. CDR for uthenting av hendelsesdata brukes i stor utstrekning av utredere og ulykkesetterforskere i Nord-Amerika og Europa.

SIMCO har anskaffet dette utstyret for å tilrettelegge bruken til det europeiske og nordiske bilmarkedet og har gjennomgått opplæring for bruk av utstyr og analyse av hendelsesdata. Vi har et tett samarbeid med EUDARTS som er en kompetansegruppe satt sammen av eksperter innenfor bilelektronikk og ulykkesetterforskning i Europa. I samarbeid med EUDARTS så har vi opprettet SKDARTS som er EUDARTS sin skandinavia-enhet.

Tilgjengelige data som samles inn er avhengig av årsmodell, bilmerke og -modell av de involverte kjøretøyer. Foreløpig har Bosch CDR System best støtte for årsmodeller fra 1994 og oppover av merker som er vanlige i den nord-amerikanske bilparken samt mange merker i den europeiske bilparken og det arbeides kontinuerlig for å få støtte til flere bilmodeller.

pdfMer informasjon om kollisjonsdatautredning hos SIMCO

pdfEksempel på kollisjonsdata rapport uthentet med CDR 


Kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hvis det er noen spørsmål.

 

 

 

 

SIMCO Logo RGB web

Besøksadresse:

Greåkerveien 9

1718 Greåker

Åpningstider:
08.00-16:00 Mandag til Fredag

 

Postadresse:

 

Postboks 160

 

1720 Greåker

Epost:

Administrasjon: brita@simco.no

Elektronikk: elektronikk@simco.no

Deler og salg: deler-salg@simco.no

Tlf:

0047 69 12 89 00

 

© 2018 SIMCO AS. All Rights Reserved.